2. Mappen
3. Index.htm
4. Taal
5. Keywords
6. Titel
7. Figuren/Foto’s
8. Scripts
9. Zoekmachines
***
1. Bestandsnamen
Bestandsnamen kan je best intypen
– in kleine letters,
– zonder accentjes en
– zonder spaties
B.v. fotobeschrijving_kim_en_eef.
Dit kan je best zo doen omdat er bepaalde browsers zijn die moeilijk overweg kunnen met hoofdletters, accentjes e.d.
2. Mappen
Maak maar genoeg mappen aan op de harde schijf want anders kan het ingewikkeld worden als je alles onder de root zet. Geef ze een duidelijke naam zodat het voor jouw het gemakkelijkste is om een bestand terug te vinden.
3. Index.htm
Index.htm is altijd het eerste bestand dat je moet nemen voor het maken van een website. Dus bij het openen van mijn eigen site http://www.kimbols.be opent eigenlijk het bestand in dex.htm. Het moet altijd dat bestand zijn, anders werkt de website niet. Het is wel zo, dat dat bestand ALTIJD onder de hoofdmap moet staan van de server. De andere bestanden kunnen dan wel in submappen staan.
4. Taal
Je kan best bij elke gemaakte pagina de taal selecteren of ingeven waarin je de website hebt gemaakt b.v. <meta http-equiv=”content-language” content=”nl-be”>
5. Keywords
Keywords (sleutelwoorden) worden in zoekmachines ingetikt om je site gemakkelijk te vinden.
* Als je wilt dat mensen op je naam zoeken, vergeet je best je naam ook niet op te geven!!!
* Je moet ze volgens belangrijkheid intikken, liefst met komma’s maar dat is
niet verplicht (zelf heb ik ze zonder komma’s geplaatst).
* Het beste het woord in het enkel- en meervoud intypen.
* Geen onnodige woorden als de/het/in/op, … opgeven.
* Maximum 500 (liefst minder) karakters intypen.
* De keywords moeten liefst ook in de weergegeven pagina terug te vinden zijn.
6. Titel
De titel wordt getoond in zoekmachines; als je b.v. in Google mijn naam zoekt, dan krijg je dus iets van “Gerrie en Kees Reijman – Infosite van/voor blinden en slechtzienden” te zien. De titel mag niet meer dan 60 tekens zijn (deze titel wordt ook getoond in de menubalk bovenaan).
7. Figuren/foto’s
Vooral voor blinden en slechtzienden is het heel belangrijk om figuren/foto’s e.d. te benoemen. Dit kan je door er een zogenaamde Alt-Tag aan te koppelen; of in Frontpage door op de tekening met de rechtermuisknop te klikken, dan opties/eigenschappen van de figuur te nemen, vervolgens dan bij één van die tabbladen de beschrijving in te vullen. Die beschrijving krijgen wij te zien als we surfen.
8. Scripts
Ook voor onze doelgroep belangrijk: Bij het gebruiken van scripts de “No Script-tag” gebruiken, om aan te duiden wat het script juist doet. Een script toont bijvoorbeeld op mijn indexpagina de juiste datum en zegt dan ook of het ochtend, middag, avond of nacht is.
9. Zoekmachines
Er zijn heel wat trucs of tricks om je site aan te melden bij zoekmachines; de beste is echter om dit handmatig te doen. Maar je kan ook m.b.v. “url-submitters” je site op heel veel zoekmachines gooien. Dit lukt wel niet altijd evengoed bij alle zoekmachines hoor, zeker niet bij de bekendste, daarom pak je dat best handmatig aan.
[/responsivevoice]